Зърнените култури в Испания са застрашени. В четири големи региона на

...
Зърнените култури в Испания са застрашени. В четири големи региона на
Коментари Харесай

Зърнените култури може да не дадат реколта в Испания заради сушата

Зърнените култури в Испания са застрашени. 

В четири огромни района на Испания културите от пшеница и ечемик могат да не дадат годишна продукция поради засушаването в страната, предизвести водеща фермерска асоциация, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Продължилтената суша в Испания предизвиква " необратими загуби “ на повече от 3,5 милиона хектара култури, сподели координаторът на организациите на фермери и животновъди в нов отчет, като някои зърнени култури са " отписани " в най-плодородните райони на Андалусия, Естремадура, Кастилия Ла Манча и Мурсия, които покриват огромна част от южната и централната част на Испания. 

Орехите и лозята също изпитват проблеми, а маслините ще бъдат мощно наранени, в случай че не завали дъжд през идващите няколко седмици, написа още в отчета. И се добавя, че сушата също се е отразила на способността на фермерите да напояват царевица, слънчоглед, ориз и памук, което евентуално ще докара до понижена сеитба на тези култури през лятото.

Три години на доста слаби превалявания и високи температури сложиха Испания публично в дълготрайна суша, сподели метеорологичната организация на страната предишния месец. Миналата година беше шестата най-суха в Испания. И най-горещата от началото на записите през 1961 година

Нивата на водата в язовирите на Андалусия са достигнали 30 %. Регионалната столица Севиля може да се изправи пред ограничавания за питейна вода до лятото, в случай че не падне задоволително дъжд.

Животновъдите ще се затрудняват да изхранват добитъка заради пресъхнали пасища, предизвести асоциацията на фермерите в допълнение в отчета си. Това ще е третият следващ сезон без мед за пчеларите, защото за пчелите няма съцветия, от които да се хранят в планината заради дефицит на вода.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР